Kakšna so tveganja pri trgovanju s CFD-ji?

Trgovanje s CFD-ji prinaša veliko tveganj, ki lahko privedejo do neugodnih finančnih rezultatov. Spremljanje vseh tveganj, ki so povezana z vašim trgovanjem, je vaša skrb.
Naših storitev ne uporabljajte, če popolnoma ne razumete finančnih produktov ter prednosti in tveganja, ki jih prinašajo. Nekatera tveganja, ki jih prinaša uporaba trgovanja s CFD-ji so:

  • Volatilnost trga
    Trgi so podvrženi veliko vplivom, ki lahko povzročijo hitro nihanje cen. Zarati take volatilnosti ne moremo reči, da je katerakoli CFD transakcija na naši trgovalni platformi "brez tveganja". Zaradi morebitnih stopenj volatilnosti na trgu je priporočljivo, da vaše transakcije neprestano skrbno spremljate. Primer: vrednost investicij v tuji valuti bo odvisna tako od menjalnih tečajev kot gibanja trga.
  • Tveganje nasprotne pogodbene stranke
    Ker smo nasprotna pogodbena stranka mi kar se tiče vsake transakcije, nam boste pri vsaki transakciji izpostavljeni. V vseh primerih se lahko zanesete na našo zmožnost izpolnjevanja naših dolžnosti do vas glede vsake transakcije. To tveganje se včasih imenuje tveganje nasprotne pogodbene stranke.
  • Tveganje finančnega vzvoda
    Trgovanje s CFD-ji vključuje visoke stopnje vzvodov. Izdate lahko relativno majhno začetno kritje, ki vam omogoči večjo izpostavljenost osnovnemu sredstvu. Uporaba vzvodov poveča velikost vašega posla, zaradi česar sta vaš potencialni dobiček in potencialna izguba prav tako povečana. Skrbno spremljajte vse vaše odprte pozicije.

Prosimo vas, da si za podrobnejši opis tveganj pri trgovanju s CFD-ji preberete dokument ‘Razkritje tveganja’, ki je na voljo na spletni strani Plus500.

Niste našli odgovora na vaše vprašanje? Kontaktirajte nas!
E-pošta

Pogodbe na razliko so kompleksni instrumenti in prinašajo veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Pri trgovanju s pogodbami na razliko pri tem ponudniku denar izgubi 76,4% računov malih vlagateljev. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji, in ali se lahko odločite za veliko tveganje, da boste izgubili denar.