Zapomnite si, da so CFD-ji finančni vzvodi in z njimi lahko izgubite vaš celoten kapital. Trgovanje s CFD-ji morda ni primerno za vas. Prosim, da se prepričate, da popolnoma razumete tveganja, ki se tičejo tega trgovanja. Please consider our Risk Disclosure Statement and our User Agreement before using our services. Prosimo, da si pred uporabo naših storitev preberete Izjavo o tveganju in Pogodbo o uporabi.

Nadzorujte zaželeni finančni vzvod računa

Nadzorujte zaželeni finančni vzvod računa
 • Obchodujte s pákovým efektom fondu, ktorý najlepšie zodpovedá vašim potrebám
 • Obchodovať môžete pomocou vysokého alebo nízkeho pákového fondu
 • Stále platí nočný príplatok

Pri Plus500 lahko trgujete z visokim ali nizkim vzvodom, odvisno od vnaprej definiranega vzvoda za vsak instrument, vašo 'skupno vrednost pozicije' in 'kapitala'. Vaš 'kapital' lahko nadzorujete s pologom ali dvigom sredstev. Z odpiranjem ali zapiranjem pozicij lahko nadzorujete 'celotno vrednost pozicije'.
Vašo 'celotno vrednost pozicije' in 'kapital' lahko vidite na strani Pregled računa, do katere je mogoče dostopati preko glavnega okna za trgovanje.

Primeri:

V primeru, da položite 100.000 $ [vaš kapital je 100,000 $] ter kupite Gas natural v vrednosti 100.000$, trgujete z vzvodom 1 [brez vzvoda]. Prosimo, upoštevajte, da boste za vse pozicije, katere držite čez noč, še vedno plačali nočno pristojbino.

V primeru, da položite 20.000 $ [vaš kapital je 20.000 $] na Plus 500 ter kupite Gas natural v vrednosti 200.000$, trgujete z vzvodom 10. Kot v predhodnem primeru boste plačali nočno pristojbino za vse pozicije, odprte čez noč.

Nastavite cenovne meje za 'Zapri z dobičkom' [Meja] ali 'Zapri z izgubo' [Ustavitev izgube]

Nastavite cenovne meje za 'Zapri z dobičkom' [Meja] ali 'Zapri z izgubo' [Ustavitev izgube]
 • Brezplačno
 • Pomaga vzpostaviti vnaprej določene meje

Ustavitev izgube se lahko doda vaši poziciji, preden jo odprete, ali pa z urejanjem odprte pozicije. Nastavite cenovno mejo, pri kateri naj se pozicija zapre, če razmere na trgu postanejo neugodne za vas. Osnovna ustavitev izgube ne jamči, da se bo po vaša pozicija zaprla točno pri ceni, katero ste določili. Če se na trgu nenadoma pojavi vrzel navzdol ali navzgor preko vaše meje zaustavitve, obstaja možnost, da bo vaša pozicija zaprta pri manj ugodni ceni, kot je meja, ki ste jo določili. To se imenuje ;zdrs.'

Primer:

Google trguje pri ceni 1194 $ - 1196 $ (prodaja/nakup).
Vi kupite 10 delnic Googla.
Radi bi omejili izgubo na 100 $. [Občasno boste izgubili več zaradi zdrsa.]
Nastavite 'Zapri z izgubo' [Ustavitev izgube] pri ceni 1096 $.
Google 'preskoči navzdol' naravnost na 1094 $ in potem na 1080 $.
Vaša pozicija se bo zaprla pri 1094 $.
Vaša izguba je: 10*(1196 - 1094) = 1020 $.

Zajamčena zaustavitev

Zajamčena zaustavitev
 • Zaračuna se dodatna pristojbina
 • Meje na vaše tveganje
 • Vnaprej si določite vašo največjo možno izgubo.

Dodana zajamčena zaustavitev omogoča absolutno omejitev potencialnih izgub izbrane pozicije. Četudi se na trgu nenadoma pojavi vrzel, se bo pozicija zaprla pri poprej določeni ceni, brez nevarnosti za izgubo.
'Zajamčeno zaustavitev' podpirajo le nekateri instrumenti. V kolikor določen instrument zajamčeno zaustavitev podpira, bo na voljo okvirček, ki ga je treba odkljukati.
Podrobnosti o 'zajamčeni zaustavitvi':
Doda se jo lahko le novim poslom in je ni mogoče dodati obstoječi poziciji. Aktivira/ureja se lahko le, ko je instrument na voljo in se z njim posluje. Ko je aktivna, je ni mogoče odstraniti, spremeni se lahko le njena vrednost.
Ko je 'zajamčena zaustavitev' enkrat aktivirana, ni več mogoče zahtevati vračila pristojbine. Slednja se prikaže, preden potrdite zajamčeno zaustavitev.
Pomnite, da mora biti 'zajamčena zaustavitev' postavljena z določeno razliko od trenutne cene, po kateri se posluje z instrumentom.

Primer:

Google PRODAJA/NAKUP = 498 $/500 $.
Kupite 10 delnic podjetja Google in recimo, da je pristojbina za zajamčeno zaustavitev 10 $.
Zajamčeno zaustavitev določite pri 450 $.
Google pade na 400 $, zajamčeno boste izstopili iz pozicije pri 450 $ in ne pri 400 $.

Z zajamčeno zaustavitvijo za 10 delnic: D&I = 4500 $ - 5000 $ - 10 $ [pristojbina za zajamčeno zaustavitev] = -510 $
Brez zajamčene zaustavitve: D&I = 4000 $ - 5000 $ = -1000 $

Cenovna opozorila

Cenovna opozorila
 • Brezplačno
 • Uporablja se, kadar so trgi sredi ključnih premikov, vendar obdrži vašo pozicijo odprto.
 • Prejmite elektronsko pošto, SMS ali pritisnite obveščanje.

Nastavite cenovna opozorila, ki vas bodo opozorila, ko trgi dosežejo določeno mejo za nakup ali prodajo. Za razliko od zaustavitve, cenovna opozorila obdržijo vašo pozicijo odprto, da se lahko odločite za ukrep, medtem ko je trg aktiven.
Na seznamu instrumentov in v oknu za podrobnosti instrumenta se nahaja ikona v obliki zvončka - ob pritisku se bo odprlo okno 'Cenovna opozorila'.

Primer:

Z nafto se trguje pri ceni 105 $ za sodček. Menite, da se bo prikazala priložnost, če cena nafte doseže 80 $.
Nastavite cenovno opozorilo za nafto pri 80 $.
Nafta pade na 78 $.
Prejmete elektronsko pošto ali SMS, ki vas obvesti o novi ceni nafte.

Premikajoča meja - avtomatično zaščitite vašo pozicijo pred padcem, medtem ko ščitite dobiček.

Premikajoča meja - avtomatično zaščitite vašo pozicijo pred padcem, medtem ko ščitite dobiček.
 • Brezplačno
 • Zaščitite svoj dobiček
 • Samodejno spreminja 'mejno ceno'
 • Ni zajamčeno

Premikajoče se stop naročilo zaščiti vaše dobičke. Premikajoče se stop naročilo nastavite takrat, ko odprete posel in vaše naročilo bo odprto, dokler se bo cena premikala v pravo smer. Zaprla se bo takrat, ko se cena obrne v nasprotno smer in pade za določeno število pipov.
Uporaba premikajočega se stop naročila pomeni, da zaklenete vaš dobiček in omejite vaše izgube, brez da bi morali ročno omejiti izgube za vaše pozicije.
Ta funkcija je brezplačna in je na voljo samo kot nezagotovljeno stop naročilo.

Primer:

Yahoo CFD se giblje pri $45.51/$45.73 (Prodaja/Nakup).
Vi kupite 100 delnic Yahoo CFD pri postavki $45.73, kjer je 1 pip = $0.1.
Premikajoče se stop naročilo nastavite na 50 pipov, zato je naročilo za omejitev izgub nastavljeno pri postavki $45.01 ($45.51 – $0.50).
Če se prodajna cena delniceYahoo CFD prične hitro vzpenjati in doseže $47.60, bo novo naročilo za omejitev izgub sledilo spremembi na $47.10 ($47.60 - $0.50).
Če se prodajna cena delnice Yahoo CFD vzpenja še naprej in doseže $49.75, bo novo naročilo za omejitev izgub sledilo spremembi na $49.25 ($49.75 - $0.50).
Kasneje se prodajna cena delnice Yahoo CFD obrne proti vam in doseže $46.51.
Ker ste imeli naročilo za omejitev izgub pri $49.25, jo bo Plus500 izvršil pri tej ceni, če je to primerno, v nasprotnem primeru bo pozicija zaprta pri naslednji najboljši postavki, ki bo na voljo.
V tem primeru se je prodajna cena premaknila iz $49.75 na $46.51, zato se je pozicija zaprla pri naslednji najboljši postavki pri $46.51.
Povzetek dobička: 100* ($46.51–$45.73) = $78.